Voor in de agenda:

Met de zomertijd kunnen we weer op andere locaties trainen.

In  overleg met Geery hebben we een mooi programma gemaakt voor de donderdag trainingen voor de zomerstop.We hopen dat jullie aansluiten.

Daarnaast gaan  we ook een aantal  woensdagochtenden op locatie trainen.

 

Op donderdag verzamelen bij de sporthal,19.45 uur vertrek

·         20 april  St Nick (Maaykehiem De Bouwen 17)

·         18 mei de jaarlijkse Oosterzee loop vanaf de                 Nije Balans

·         Woensdag 7 juni hopen we met zoveel mogelijk           leden mee te lopen met de loop in St Nick

·         Woensdag 14 juni is onze eigen                                       Woudagemaalloop, dit jaar voor de 5e keer.

·         22 juni St. Nick

·         20 juli sluiten we het seizoen af met eerst                     trainen en na afloop gezellige zit bij de                           zorgboerderij van jarige Theo Weultjes in                       Schokland.

Nadere info volgt.

 

Woensdagochtend:

Verzamelen bij de sporthal, 8.45 uur vertrek

·         5 april Bremer wildernis

·         10 mei St Nick

·         5 juli Kuinre bos of nabij Bant

Afgelopen tijd kregen wij de vraag van ouders waarom de Woudagemaalloop/Kidsrun in de week van de Avondvierdaagse valt.

De Woudagemaalloop/Kidsrun en de Avondvierdaagse vallen dit jaar samen vanwege organisatorische redenen.
De Woudagemaalloop/Kidsrun vindt normaal gesproken altijd de 3e woensdag van juni plaats. Dit jaar zijn we op 14 juni uitgekomen omdat we rekening moesten houden met andere hardloopevenementen in de regio en het midzomernachtfeest van de Beachclub Lemmer op 21 juni. Ook de Avondvierdaagse heeft de datum dit jaar verschoven en vindt later plaats dan andere jaren. Dat deze twee evenementen samenvallen is dus een samenloop van omstandigheden. Wij gaan uit van een sportieve week en zien jullie graag je beste beentjes voorzetten of bij de Avondvierdaagse of bij de Woudagemaalloop/Kidsrun. 

Sportieve groet,
Loopgroep Lemsterland

-----------------------------------------------------------------------------Wisseling trainer Loopgroep Lemsterland


LEMMER – Afgelopen donderdag 12 januari heeft Loopgroep Lemsterland het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwjaarsborrel. Tijdens deze gezellige nazit heeft de  hardloopgroep afscheid genomen van hun trainer Hendrik Hoekstra uit Joure. Hendrik heeft de afgelopen 2 jaar de donderdag avond groep training gegeven. Hij heeft afscheid genomen om zich meer te gaan richten op zijn eigen prestaties als hardloper en wedstrijden.


De trainingen op de donderdag avond worden nu overgenomen door Geery van Huistede die ook uit Joure afkomstig is. 

Geery heeft jarenlange ervaring als looptrainer en is zelf ook een fanatiek hardloper en triatleet. Dat hij enthousiast en gedreven is, is tijdens zijn eerste trainingen al gebleken.

De komst van Geery is dan ook een aanwinst voor de hardloopgroep.

-----------------------------------------------------------------------------

Woudagemaal loop en Kidsrun

22 juni 2016

Op woensdagavond 22 juni 2016 werd voor de vierde keer de Woudagemaalloop in Lemmer georganiseerd.  Door het fantastische weer en de vele deelnemers was het weer een geslaagd hardloopevenement. Dit jaar was er een opkomst van 160 kinderen voor de Nijebalanskidsrun van 1km en de IJB Groep Kidsrun van 2km. waaronder zelfs 3 kinderen van 3 jaar. Voor de 5,10 en de 15km steeg het aantal boven verwachting. Hier waren in totaal 300 hardlopers die zich in hadden ingeschreven. Ook was er een enthousiaste groep duitse tieners die deze kans niet hebben laten liggen om rond het Woudagemaal te gaan hardlopen. Wij als Loopgroep Lemsterland willen iedereen hartelijk bedanken voor jullie deelname en zien jullie graag volgend jaar weer op ons 5 jarig jubileum van de Woudagemaalloop.